ΟΙ ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΣΤΗ ΔΟΜΗ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ

Ο προσκοπισμός αποτελεί στάση ζωής για  πολλούς νέους. Ένα περιβάλλον χωρίς διακρίσεις καταγωγής, φυλής ή πίστης που ως σκοπό να συμβάλλει στην ανάπτυξη των παιδιών αυτών κοινωνικά και πνευματικά. Όλα τα παραπάνω στην θεωρία λίγο πολύ τα έχουμε ακούσει.

Οι πρόσκοποι του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού ωστόσο, πέρασαν από τη θεωρία στην πράξη. Επισκέφτηκαν τη δομή συσσιτίου της Equal Society, έγιναν ένα με τους εργαζόμενούς μας και προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες του δίνοντας μια νότα χαράς και αισιοδοξίας.

Ο χώρος μας γέμισε με φωνές και χαμογέλα από νέα παιδιά που στάθηκαν στο πλευρό συνανθρώπων μας που σήμερα λόγω οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα αστεγίας και απορίας.

Η επίσκεψη αυτή ξεχωριστή από τις υπόλοιπες, μας γέμισε με χαρά και ελπίδα. Η αγάπη αυτών των παιδιών για τον συνάνθρωπο, αξιοθαύμαστη.

Τους ξεναγήσαμε στους χώρους μας και απαντήσαμε σε κάθε τους απορία σχετικά με τις δραστηριότητές μας και τον εθελοντισμό.

Ο χώρος μας είναι ανοιχτός πάντα σε κάθε τέτοιου είδους ενδιαφέρον από σχολεία η συλλόγους. Όταν άφησαν το χώρο έχοντας βοηθήσει τα μέγιστα, όλοι  στο πρόσωπο τους αναγνώρισαν εκείνους τους μικρούς ήρωες της καθημερινότητας. Ευχαριστούμε πολύ!