Η UNI GLOBAL UNION ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΤΗΣ EQUALSOCIETY

Κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, «Uni Global Union», επισκέφθηκε το χώρο του Κοινωνικού Συσσιτίου της Equal Society στο Δήμο Αθηναίων. Επικεφαλής της, ήταν ο αναπληρωτής τύπου της Ομοσπονδίας κ. Mike Sunterland ο οποίος ξεναγήθηκε στο χώρο του συσσιτίου και ενημερώθηκε για τις προτεραιότητες του Οργανισμού στην παροχή πρώτων κοινωνικών βοηθειών στις ευπαθείς ομάδες με αιχμή του δόρατος τα τρόφιμα αλλά και για την πλαισίωση αυτού με παράπλευρες ενέργειες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης . 

«Το συσσίτιο γίνεται σ’ έναν ξεχωριστό χώρο με αξιοπρέπεια στον συνάθρωπο» σχολίασε ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας. Ζήτησε επιπλέον να μάθει πληροφορίες για το προφίλ των ωφελουμένων και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες εκτός από τη σίτιση, ενώ δήλωσε πως «τέτοιες πρωτοβουλίες αξίζουν να παραμείνουν ζωντανές καθώς σε αυτούς τους καιρούς η αλληλεγγύη είναι το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων»

Λίγη ώρα αργότερα ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Σταθάκης είχε συνάντηση Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της ομοσπονδίας συνδικαλιστικών οργανώσεων UNI Europa, Oliver Röthig. Ο υπουργός ενημέρωσε τον κ. Röthig σχετικά με τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης στον τομέα της απασχόλησης και τόνισε την ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα με στόχο την άμεση ανακούφιση των επιβαρημένων νοικοκυριών. 

Η UNI Europa - το ευρωπαϊκό τμήμα της UNI Global Union, ομοσπονδίας συνδικαλιστικών οργανώσεων του τομέα των υπηρεσιών - εκπροσωπεί στην Ευρώπη 320 οργανώσεις και συνολικά 7 εκατ. εργαζόμενους.