Έκθεση φωτογραφίας «Η προσφυγιά και η μετανάστευση μέσα στους αιώνες»

Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός. Κάθε άνθρωπος αξίζει την ευτυχία και το δικαίωμα σε μια καλύτερη ζωή. Η προσφυγιά δεν είναι έξω από τους Έλληνες και η φιλοξενία είναι λέξη που ταυτίζεται με την χώρα μας. Στην Equal Society στεκόμαστε στο πλευρό όλων εκείνων που ελπίζουν με αξιοπρέπεια στο αύριο και την πίστη μας αυτήν την κάνουμε πράξη.

Η πρότυπη κοινωνική δομή «Ανθρώπων Γεύματα» της Equal Society, στον Κολωνό, μετατρέπεται για έναν περίπου μήνα σε μια ιδιαίτερη γκαλερί, φιλοξενώντας μια επίκαιρη έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Η προσφυγιά και η μετανάστευση μέσα στους αιώνες». Ο χώρος που σιτίζει και φροντίζει καθημερινά περισσότερα από 200 άτομα, αστέγους, πρόσφυγες, μετανάστες, έλληνες και ξένους γίνεται ταυτόχρονα ένας πόλος πολιτισμού.

Οι πόρτες στην οδό Αλικαρνασσού 49, θα είναι ανοιχτές για το κοινό, από Δευτέρα ως και Παρασκευή από τις 10.00 το πρωί έως τις 13.00 το μεσημέρι έως τις 19 Ιουλίου και θα αποτυπωθούν ιστορίες ανθρώπων που ταξίδεψαν μίλια μακριά από τις πατρίδες τους αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν και πλήθος κόσμου ήταν εκεί για να σταθεί δίπλα στις πανανθρώπινες αξίες της προφοράς προς τον συνάνθρωπο και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ο δημοσιογράφος κ. Θωμάς Σίδερης, ο εκπαιδευτικός κ. Πάνος Μήλιος και ο πρόεδρος της Equal Society κ. Σπύρος Φρεμεντίτης ένωσαν τις φωνές τους επάνω στο προσφυγικό ζήτημα, ένα θέμα επίκαιρο, εύθραυστο και συγκινητικό.

Η έκθεση φωτογραφίας «Η προσφυγιά και η μετανάστευση μέσα στους αιώνες» συνδιοργανώνεται από την Equal Society και το «Αρχιπέλαγος» και πρόκειται να αναδείξει όλη αυτήν την διαδρομή των αιώνων επιθυμώντας να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει κάθε κοινωνικά υπεύθυνο άνθρωπο επάνω στην σημασία και την ουσία του προσφυγικού προβλήματος. Η έκθεση θα είναι δωρεάν για το κοινό.

Όλη η έκθεση είναι ένα γεγονός που σε φέρνει στη θέση του άλλου, με το φακό να μιλά αδιάψευστος καταγραφέας της σκληρής αλήθειας, με την αμεσότητα των συναισθημάτων της φωτογραφικής εικόνας.

Τίτλος έκθεσης: «Η προσφυγιά και η μετανάστευση μέσα στους αιώνες»

Τόπος: Δομή «Ανθρώπων Γεύματα», Equal Society,  οδός Αλικαρνασσού 49

Διάστημα Έκθεσης : 29 Ιουνίου έως 19 Ιουλίου

Ώρες: Από Δευτέρα ως και Παρασκευή από τις 10.00 το πρωί έως τις 13.00 το μεσημέρι.

 

 

pep