Ένα Ανθρώπινο Γεύμα

Η Δομή «Ανθρώπων Γεύματα» της Equal Society δεν είναι ένα κοινωνικό συσσίτιο σαν όλα τα άλλα. Στην οδό Αλικαρνασσού 49 στον Κολωνό, σε έναν ανανεωμένο χώρο με την αύρα, τη φιλικότητα  και τη νοσταλγία ενός παλιού μαγειρείου γειτονιάς 200 συμπολίτες μας γευματίζουν με αξιοπρέπεια.

Η πρωτοβουλία μπορεί να εντάσσεται σε εκείνο το πλέγμα που ονομάζουμε κοινωνικές δομές και να λειτουργεί για την καταπολέμηση της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού ωστόσο η περιγραφή αυτή αποτελεί ένα μόνο κομμάτι του ιδεολογικού περιγράμματος.

Τα μεγάλα παιδικά μάτια που αποτυπώνονται με την μορφή ενός πολύχρωμου γκράφιτι στον τοίχο. Οι ταμπέλες που φωνάζουν καλώς ήρθατε σε τόσες διαφορετικές γλώσσες. Το δέντρο της ελπίδας που δημιούργησαν μόνοι τους οι επισκέπτες μας. Η νέα ανακαινισμένη κουζίνα. Όλα τα παραπάνω φέρνουν μια φρεσκάδα που κάνει τον χώρο να διαφέρει από όλους τους υπόλοιπους.

Με το αίσθημα της αξιοπρέπειας να κυριαρχεί, στόχος τη πρωτοβουλίας είναι μέσα στον χώρο μας,  ο επισκέπτης να μπορεί να αισθανθεί  ξεχωριστός. Να νιώθει πως βρίσκεται σε ένα περιβάλλον που το επέλεξε για την διαφορετικότητα και τον σεβασμό που προσφέρει.

Με χαλαρή μουσική να «γεμίζει» την αίθουσα, η δομή «Ανθρώπων Γεύματα» της Equal Society θα προσφέρει φαγητό καθημερινά σε διακόσιους ανθρώπους. Και μπορεί τα γεύματα να είναι το πρώτο και σημαντικότερο κομμάτι των παροχών μας, δεν θα είναι το μοναδικό όμως. Εξειδικευμένα στελέχη του Οργανισμού θα βοηθούν τους επισκέπτες μας στην επαγγελματική τους επανένταξη με ειδικά job clubs, θα παρέχεται ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση και οικογενειακή συμβουλευτική ενώ θα διοργανώνονται και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

Η πρωτοβουλία «Ανθρώπων γεύματα» είναι μια πολυδιάστατη δομή ενδυνάμωσης των ευπαθών ομάδων. 

Αξίζει τον κόπο μια επίσκεψη μας